Ієна програє валютне раллі євро й долару

Понеділок, 10 листопада 2008, 09:02

Курс ієни знижується в понеділок 10 листопада відносно євро й долара США другу сесію поспіль.

Експерти побоюються, що план уряду Китаю із стимулювання економіки призведе до зростання попиту на високодоходні активи, що сприятиме збільшенню обсягу операцій carry trade, про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна". з посиланням на агентство Bloomberg.

В рамках цих операцій придбання активів з високою прибутковістю фінансується за рахунок залучення грошових коштів в країнах з найбільш низькими процентними ставками, зокрема в Японії, де ставка недавно була знижена до 0,3% річних.

Уряд Китаю оголосив в неділю про пакет заходів по стимулюванню зростання економіки спільним об'ємом 4 трлн юанів (590 млрд доларів). Заходи, розраховані на період до 2010 року, включають реалізацію будівельних і інфраструктурних проектів, прискорення фінансування заходів по відновленню районів, пострадавших від землетрусу. Крім того, будуть введені значні пільги по ПДВ і заходи з підтримки інвестицій.

Реклама:

Курс ієни до євро знизився в ході торгів на 2,1% - до 127,47 ієни в порівнянні з 124,9 ієн на закриття ринку в п'ятницю. Вартість японської валюти відносно долара знизилася до 98,98 ієни з 98,24.

Курс євро відносно долара піднявся до 1,2881 долара з 1,2718 в п'ятницю.

Міністри фінансів і голови центральних банків G20 заявили в неділю, що готові "негайно" зробити кроки з підтримки стабільності світової фінансової системи і економічного зростання.

"Ми продовжимо спільну роботу, щоб зробити всі необхідні заходи для скорочення волатильності світових фінансових ринків і відновити нормальну роботу кредитних і грошових ринків, як в розвинених, так і в крнаїнах, що в розвиваються", - мовиться в підсумковому комуніке зустрічі.

"Новини з Китаю і тон зустрічі G-20 дають деяку підтримку економічним прогнозам, - зазначає валютний стратег Australia & New Zealand Banking Group в Сіднеї тоні Моріс. - Це скоротить відтік коштів інвесторів з ризикованих активів. Перспективи ієни на цьому фоні виглядають дуже слабкими".

Згідно прогнозу Морріса, вартість японської валюти опуститься до 130 ієни за євро на цьому тижні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: