"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Зімбабве інфляція досягла 231 міліонів відсотків

Четвер, 9 жовтня 2008, 16:20

Інфляція в Зімбабве досягла нового рекорду, збільшившись до 231 мільйона відсотків на рік, повідомляє BBC News з посиланням на офіційні дані уряду країни. Попереднє значення індексу споживчих цін у країні складало 11,2 мільйони відсотків.

Ріст темпів інфляції в Зімбабве відбувся через ріст цін на хліб і зернові. За оцінками ООН, у продовольчій кризі бідують два мільйони зімбабвійців.

Нагадаємо, що положення з інфляцією в країні, що побила всі історичні максимуми, не покращилося, незважаючи на угоду про розділ влади в країні між президентом Робертом Мугабе і лідером опозиції Морганом Тсвангіраі. Останній одержав посаду прем'єр-міністра, однак домовитися про склад уряду сторонам не вдалося.

У серпні Зімбабве провело деномінацію, у ході якої з купюри зімбабвійського долара було прибрано 10 нулів. Інфляція продовжувала рости і керівництво країни було змушено дозволити ходіння доларів США і євро, оскільки в Зімбабве став закінчуватися папір для друкування грошей.

20 липня 2008 Центральний банк Зімбабве випустив банкнотові в 100 мільярдів місцевих доларів на папері, що залишилася від постачань з Німеччини.

Раніше Саtо Institute повідомляв, що в рейтингу економічної свободи Україна обігнала Зімбабве.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: