"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Промінвестбанк" знову просить допомоги НБУ

Четвер, 9 жовтня 2008, 11:30
 

"Промінвестбанк" звернувся до Національного банку України (НБУ) з проханням про виділення чергового кредиту, у рамках кредитної лінії відкритої фінансовій установі на суму 5 млрд. грн.

"Тимчасовий адміністратор "Промінвестбанку" попросив 8 жовтня дати кредит сумою 2 млрд. грн. в рахунок кредитної лінії рефінансування банку для підтримки ліквідності, відкритої відповідно до постанови правління НБУ терміном до 28 вересня 2009 року за дисконтною ставкою Нацбанку", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело в НБУ.

За його даними, для забезпечення кредиту було запропоновано майнові права по кредитних договорах банку з платоспроможними позичальниками на суму 2 млрд. грн. і іпотека нерухомості банку сумою 300 млн. грн.

Відділення "Промінвестбанку" на цей час по всій країні закриті.

Реклама:

При цьому в пунктах продажів банку розміщені оголошення: "у зв'язку з постановою Нацбанку №308 від 7 жовтня 2008 року про призначення тимчасової адміністрації обслуговування клієнтів буде здійснюватися після одержання відповідних директив представників НБУ".

Як повідомлялося, у вересні "Промінвестбанк" заявив, що на нього тиснуть рейдерські угрупування й власників банку намагаються примусити до його продажу.

Пізніше НБУ вирішив підтримати ліквідність ПІБ й відкрив для нього кредитну лінію розміром 5 млрд. грн.: кошти надаються на термін до року під 12% річних. У рамках цієї кредитної лінії до "Промінвестбанку" вже перераховано 2 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: