Коломойський відкусив шматок у Жеваго

Середа, 8 жовтня 2008, 20:06
 

Співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський додатково придбав 20,55171 млн. акцій гірничорудної компанії Ferrexpo з активами в Україні, що збільшило його частку в ній до 6,8857%.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс Україна", Ferrexpo на Лондонській фондовій біржі в середу, раніше Коломойський володів 20 млн. акцій через компанії Paneuro Products Limited і Nevis Corporate Services Limited.

Відповідно до повідомлення, 29 вересня ці акції були переведені на приналежну йому компанію Ralkon Commercial Limited, що 30 вересня придбала ще 20,55171 млн. акцій Ferrexpo.

Як повідомлялося, 6 жовтня Ferrexpo повідомила про продаж мажоритарним власником компанії Костянтином Жеваго 20,79% акцій компанії в рамках здійснення раніше укладеної їм кредитної угоди з банком JPMorgan під заставу його пакета акцій.

Реклама:

У результаті частка Жеваго скоротилася до 51%, а власником 20,79% стала компанія RPG Industries SE ("RPGI"), що належить 63,8% акцій найбільшої в Центральній Європі вугільної компанії New World Resources N.V. (NWR, Нідерланди).

Коломойський 2007 року спільно із своїми бізнес-партнерами продав металургійні активи, що належали йому великій російській гірничо-металургійній компанії Evraz Group, замість, зокрема, одержавши 9,72% акцій Evraz Group.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: