"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Telenor не хоче віддавати Вимпєлком

Середа, 8 жовтня 2008, 17:06

Telenor не хоче віддавати Вимпєлком, заявили у норвежській компанії, повідомляє агенство Reuters.

"Вимпелком - дуже гарна компанія, де люди добре працюють відповідно до прийнятої стратегії. Ми не розглядаємо варіант продажу нашої частки у Вимпєлкомі, тому що прийшли в Росію надовго", - заявив голова російського представництва Telenor Шель Мортен Йонсен.

Йонсен відзначив, що не бачить причин, чому Telenor повинна скоротити свою частку у Вимпєлкомі навіть в обмін на 100% контроль найбільшого стільникового оператора України "Київстару". "Ми готові обговорити викуп частки Альфи в "Київстарі", навіть за гроші. Однак, якщо представники Альфи почнуть відвідувати збори акціонерів і засідання ради директорів, ми готові залишитися разом у "Київстарі" і жити дружно. Ми можемо і почекати. Нам поспішити нікуди ", - сказав представник Telenor.

6 жовтня з'явилася неофіційна інформація про те, що Telenor і компанії, афільовані з російським багатопрофільним холдингом "Альфа-груп", близькі до домовленості про обмін активами. Відповідно до попередніх параметрів угоди, Telenor передасть Альфі приблизно 12% голосуючих акцій Вимпєлкому і, таким чином, скоротить пакет до приблизно 17,9% з 29,9%. У результаті, пакет Альфи збільшиться до приблизно 56% з нинішніх 44%. В обмін на пакет у Вимпєлкомі Альфа передасть у розпорядження Telenor  усі наявні акції Київстару (43,5%)  і вийде із складу акціонерів українського оператора.

"Альфа-груп", підконтрольна російському мільярдерові Михайлові Фрідману, знаходиться в конфлікті з Telenor через вихід Вимпєлкому на ринок України. Telenor виступала проти купівлі Вимпєлкомом українського оператора УРС (ТМ Білайн) за 230 млн. дол. 2005 року, вважаючи ціну завищеною, а саму угоду - недоцільною з погляду бізнесу. Крім цього, норвезька група не хотіла володіти через Вимпелком компанією, що є конкурентом українського мобільного оператора "Київстар".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: