"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ завмер в очікуванні космічних тарифів

Середа, 8 жовтня 2008, 16:51
Київська міська державна адміністрація має намір підвищити тарифи на опалення, холодну і гарячу воду і водовідвід для населення на 29,7-52,4%.

Зокрема, проект припускає підвищення тарифу на послуги централізованого опалення, що надаються населенню комунальними підприємствами за відсутності лічильників тепла - на 30%, або на 0,48 гривні до 2,08 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць при річній оплаті за опалення.

Тариф на холодне водопостачання і водовідвід у приміщеннях пропонується підвищити для приміщень, обладнаних лічильниками води, - на 29,7%, або на 0,44 гривні до 1,92 гривні/куб. м, для приміщень без лічильників - також на 29,7%, або на 2,42 гривні, до 10,56 гривні на 1 чоловік на місяць.

Крім того, тариф на гаряче водопостачання і водовідвід, відповідно до проекту, повинний підвищитися для приміщень, обладнаних лічильниками, на 52,4%, або на 3,87 гривні до 11,25 гривні/куб. м, для приміщень без лічильників - на 52,1%, або на 13,49 гривні до 39,38 гривні за одну людину на місяць.

Керівництво приймає зауваження і побажання до проектів до 7 листопаду. Можливі терміни підвищення тарифів у проектах не зазначені.

Керівництво відзначає, що проекти розроблені з метою узгодження тарифів на ці житлкомпослуги компаніям, що їх роблять, тобто "Київводоканалу" і "Київенерго".

Нагадаємо, вчора видання "Газета по-київськи" повідомило про те, що київська влада хоче підвищити тарифи на комунальні послуги в "елітних будинках". Терміни введення нових тарифів – орієнтовно з 1 листопаду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: