Фінансова криза "розтане" навесні

Середа, 8 жовтня 2008, 12:24
 

Фінансова ситуація стабілізується навесні наступного року.

Такий висновок роблять експерти на підставі аналізу попередніх криз, повідомляє видання "Дело".

Світова фінансова криза протриває ще не більше півроку. Такий висновок можна зробити, виходячи з аналізу аналогічних криз за останні 20 років.

"Їхня середня тривалість на ринках, що розвиваються, становила 13 місяців, а на розвинених ринках - близько 10,5 місяця", - відзначив  директор аналітичного департаменту Dragon Capital Андрій Беспятов.

Реклама:

За словами експерта, у випадку менш ліквідних ринків, що розвиваються, яким є й Україна, "дно досягається набагато швидше".

"Таким чином, оскільки в Україні спад фондового ринку спостерігається вже протягом 8 місяців, то можна чекати, що цінова корекція продовжиться найпізніше до I кварталу 2009 року", - припускає Беспятов.

Закономірності при наступі криз не викликають сумнівів у фахівців. Кожні 10-12 років спостерігається великий обвал, кожні 4-5 - менш значний.

Нинішня ситуація не стала винятком. "Криза укладається в 12-літню циклічність, якщо виходити з того, що йому передував крах 1998 року", - відзначив заступник председателя правління банку "Контракти" Павло Крапивин.

У той же час за своїми наслідками, вважає банкір, нинішня криза значно перевершить попередній спад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: