Українцям радять тримати гроші готівкою

Понеділок, 6 жовтня 2008, 10:26

Старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки імені Петерсона Андерс Аслунд вважає, що зараз українцям вигідніше за все тримати гроші готівкою.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело", опублікованому у понеділок, відповідаючи на питання, куди зараз вигідно вкладати гроші.

"Вигідніше за все тримати в себе вдома готівку. Наскільки світова фінансова криза може торкнутися України в цілому? Якими можуть бути наслідки? Я думаю, що в Україні буде значно менше проблем від фінансової кризи, ніж в інших країнах", - сказав він.

"Фінансова система України працює нормально, кредитування на внутрішньому ринку обмежене через державні механізми, що допоможе уникнути переходу кризи, що розвивається в Європі, на фінансову систему України", - додав він.

Реклама:

Аслунд також позитивно оцінив дії Національного банку, який установив змінний курс.

"Завдяки цьому інфляція в порівнянні з травневими показниками знизилася. Платіжний дефіцит став меншим, ніж очікувалося. А те, що Національний банк не втручається в торги (валютні торги на міжбанку), я можу назвати позитивним. На це зараз не варто витрачати валютні резерви, тому що на ринку багато спекулянтів", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: