"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

АМКУ захистить киян від "космічних" тарифів

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 21:52

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вважає незаконним підфищення тарифів на транспорт у Києві з 1 листопада 2008 року.

Комітет у пятницю, 31 жовтня завів справу у зв'язку з наданням комунальним підприємством (КП) "Київпастранс" неповної інформації на офіційний запит про обгрунтування тарифів на проїзд на комунальних маршрутах.

Як повідомили в прес-службі АМКУ в п'ятницю, за такі дії законодавство передбачає штраф до 1% річного доходу підприємства, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Так, КП "Київпастранс" не надало на вимогу київського міського відділення комітету всіх необхідних даних, які б дозволили оцінити економічну обгрунтованість нових тарифів.

Реклама:

Отримана відповідь не містить копій складених між КП "Киевпастранс" і головним управлінням транспорту міськдержадміністрації угод, якими вносяться зміни у вартість проїзду. Хоча дана вимога була чітко визначена в офіційному запиті відділення комітету.

"Така безвідповідальна позиція міського перевізника-монополіста дає всі підстави сумніватися в правомірності підвищення вартості проїзду в маршрутах цього підприємства. ", - підкреслив виконуючий обов'язки глави АМКУ Олександр Мельниченко.

Мельниченко вирішив звернутися до першого віце-прем'єра України Олександра Турчинову, щоб створити робочу групу, яка перевірить правомірність дій столичної держадміністрації при підвищенні тарифів на проїзд в транспорті спільного користування.

У повідомленні прес-служби АМКУ також наголошується, що рішення КМДА про перегляд тарифів повинне пройти  державну реєстрацію в органах Міністерства юстиції, про що на сьогоднішній день відсутня інформація. При цьому рішення набирає чинності тільки через 10 днів після реєстрації, що робить неможливим вживання нових тарифів з 1 листопада 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: