"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сировинні ринки завершили жовтень гіршим падінням за 52 роки

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 18:24
 

Темпи падіння сировинних ринків за підсумками жовтня 2008 року можуть стати максимальними, щонайменше, з 1956 року, оскільки уповільнення економічного зростання підриває попит на сировину.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Украіна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Індекс Reuters/Jefferies, що враховує зміну цін 19 основних сировинних товарів, звалився в цьому місяці на 24%. Падіння вартості нафти (36%) поставило історичний рекорд, ціни на мідь і золото знижувалися найшвидшими темпами більш ніж за два десятиліття.

"Нарешті закінчується цей жовтень - гірший місяць в історії товарно-сировинних ринків, - заявив аналітик франкфуртської філії Commerzbank AG Ойген Вайнберг. - Інвестори очікують скорочення зросту в довгостроковому періоді, і це провокує такі ціни".

Реклама:

Центральні банки світу зменшують вартість грошей, щоб перебороти фінансову кризу і запобігти затяжній світовій рецесії.

Банк UBS AG знизив прогноз приросту світового ВВП у 2009 році з 2,2% до 1,3%, а потім урізав оцінку підвищення вартості сировинних матеріалів у середньому на 48%.

"Перспективи попиту залишаються слабкими, оскільки всі ми чекаємо, поки система відреагує на розпочаті заходи для порятунку економіки. Навіть у країнах emerging markets зростання буде повільніше, ніж очікувалося раніше", - думає старший брокер Bache Commodities ltd. Кристофер Белью.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!