Жадібність врятує український фондовий ринок

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 14:57

У п'ятницю  на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди на ПФТС, зафіксовано різнонаправлений рух котирувань, з переважним зниженням. 

Широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (Український Зважений Індекс), показує зниження на 0,40%, опустившись до рівня в 23,47 пункту, повідомляє видання FundMarket .

"Зараз інвесткомпанії і частки інвесторів можуть відкупити пакети цінних паперів за ціною в три-п'ять разів менше, навіть якщо вони виходили з позицій наприкінці літа. Цей фактор жадібності вчора уже проявив себе", - вважає старший трейдер ІК "Спарта Капітал" Богдан Вантух.

За його словами, скоротився дисбаланс загального попиту та пропозиції - 71/206 млн. грн. Поки це дозволило зупинити розпродаж, але залишається імовірність чергового "зливу", якщо на глобальних ринках ситуація погіршиться. У цілому в останні два місяці до нового року ситуація на ринках капіталу може стабілізуватися.

Знижується ціна на акції наступних емітентів: ВАТ "Алчевський металургійний комбінат"(- 9,91%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (- 7,20%), ВАТ "Укрнафта" (- 6,06%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 0,59%).

Лідер падіння - ВАТ "Донбасенергобуд" (- 98,01%).

У ціні додали: ВАТ "Краматорський цементно-шиферний комбінат "Пушка" (+ 20,00%), ВАТ "Авдєєвський коксохімічний завод" (+ 8,00%), ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (+ 4,00%).

Лідер зростання - ВАТ "Прикарпаттяобленерго" (+ 400,00%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" - 3,2 млн. грн.

В четвер американські фондові індекси закрилися зростанням на фоні порівняно непоганих даних про стан американської економіки.




Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!