Ритейлерів відмовляються кредитувати

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 13:50
 

ЗАТ "Дочірній банк Сбєрбанку Росії" може відмовитися від кредитування ритейлерів.

Про це повідомив голова правління ЗАТ "Дочірній банк Сбєрбанку Росії" В'ячеслав Юткін в інтерв'ю газеті "Экономические известия".

"Поки такої заборони (від материнського банку на кредитування ритейлерів - ЕП) не було, однак ми думаємо над тим, щоб ввести його самостійно... Продажі істотно падають, як у продуктових мережах, так і в мережах з продажу побутової техніки й електроніки. Тому позики роздрібним торговцям стають дуже ризикованими, тому що легко можуть перетворитися в неповернення", - сказав Юткін.

За оцінкою банкіра, на піку падіння цін виявиться і нерухомість, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

"Ті банки, що оцінювали такі застави в 60-80% від ринкової ціни, ще можуть залишитися без збитків. Ті ж банки, що видавали іпотечні позики на 85-100% від вартості застави, одержать великі збитки. Вже зараз можна прогнозувати, що падіння цін на нерухомість складе 30-40% і опуститься навіть нижче собівартості", - сказав він.

Юткін вважає, що різке зниження цін на нерухомість може призвести до банкрутства 10-15 банків.

"Думаю, такий обвал призведе до зникнення 10-15 банківських імен з ринку. Зникнуть усі, хто формував ризиковий іпотечний портфель з офісної і житлової нерухомості", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: