Український фондовий ринок не цікавить резидентів

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 18:44

За результатами торгів у п'ятницю, 3 жовтня, індекс ПФТС втратив 0,98%, опустившись до позначки в 374,63 пункту. 

За всіма цінними паперами, включаючи корпоративні облігації й ОВДЗ, було укладено 167 угод, повідомляє FundMarket.

Обсяг торгів склав 82 млн. грн., з них лише 7 млн. на ринку акцій.

У той же час, UAI-50 (Український Зважений Індекс - FundMarket) зафіксував зниження на 2,19%, опустившись до 36,02 пункту.

Реклама:

За словами старшого аналітика "Національної Інвестиційної Групи" Юрія Покладенко, "український ринок ЦБ не цікавить, у першу чергу, резидентів. Зараз ПФТС знаходиться осторонь від загальних подій, коли гроші виводили - спостерігалось падіння, а на цей момент на фондовий ринок негативний новостний фон має менше впливу. Ми практично повернулися до 2003 року. Підприємства, незважаючи на те, що вони розмістили свої папери на біржі, реально не розглядають їх як інструмент для одержання прибутку", - відзначає експерт.

Із завершенням торгів серед компаній першого лістингу переважав спадний тренд: ВАТ "Донбасенерго" (- 5,25%), ВАТ "Мотор Січ" (- 1,49%), ВАТ "Укрнафта" (- 1,30%),

Лідер зростання - ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Славутич" (+ 13,33%). Лідер падіння - ВАТ "Кременчуцький молокозавод" (- 75,00%) угода пройшла поза спреда (нижче).

Лідерство за обсягами у ВАТ "Алчевський металургійний комбінат" - 1,1 млн. грн. Загальний попит склав 100,33 млн. грн., додавши 5,81%.

Максимальне зниження на цей день показав індикатор машинобудування (- 4,29). А найбільш помітного підвищення зазнав індекс галузі споживання (+1,12).

В КУА " Інеко-Інвест" вважають, що основна причина низької ліквідності полягає у введенні нових більше жорстких правил на ПФТС. І якщо ще кілька тижнів назад український біржовий ринок втрачав свою вартість на негативних новинах набагато динамічніше західних ринків, то вже до кінця вересня він знаходився на такому низькому ціновому рівні, що тепер просідає долілиць з набагато меншою амплітудою, ніж провідні світові біржі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!