Україна й Росія обговорять проблеми щодо СОТ

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 10:38

Спірні питання, що виникли в російсько-українських торговельних відносинах у зв'язку з вступом України до Світової організації торгівлі, розгляне спеціально створена двостороння робоча група.

Така домовленість досягнута на переговорах між головами урядів двох країн, повідомила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на прес-конференції, передає агентство "Інтерфакс Україна".

"Як захистити внутрішні ринки, забезпечити легальність і підконтрольність експорту й імпорту", - описала вона завдання робочої групи.

Як повідомлялося, голова уряду Росії Володимир Путіни, відкриваючи переговори, повідомив про стурбованість Москви у зв'язку з ризиком реекспорту до Росії товарів на загальну суму понад 5 млрд. дол., завезених до України по зниженим у рамках вступу до СОТ митам.

Реклама:

Тимошенко також підкреслила, що Україна буде й далі сприяти просуванню Росії до СОТ.

Прем'єр також повідомила, що сторони змогли обговорити увесь спектр питань з 11 пріоритетів економічного співробітництва. Зокрема, відзначила вона, знову підтверджена готовність спільно освоювати ринки літаків "Антонова", і отримувати взаємну вигоду.

Голова уряду України наголосила, що наявні різні підходи по окремим політичним і економічним питанням не повинні відображатися на двосторонньому економічному співробітництві.

За словами Тимошенко, досягнуте цього року 54-процентне зростання товарообігу між Україною й Росією гарний цьому приклад.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: