"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росію турбують українські труби

П'ятниця, 3 жовтня 2008, 09:50

Прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що Росія знайде можливість виконувати свої зобов'язання з постачання газу в Європу незалежно від стану газотранспортної системи України.

Про це він сказав на прес-конференції після переговорів із прем'єром України Юлією Тимошенко, повідомляє  агентство "Інтерфакс-Україна".

"Наші плани з розвитку газотранспортних маршрутів будуть реалізовуватися поза залежністю від стану газотранспортної системи України", - заявив Путін.

При цьому він наголосив, що в Росії є "додаткові потужності", розраховані на додаткові обсяги постачань європейським споживачам.

Реклама:

Крім того, Путін заявив, що російську сторону турбує стан газотранспортної системи України.

"Ми знаємо, що "Нафтогаз України" працює над підтримкою газотранспортної системи країни, над тим, щоб підтримувати її в належному стані. Хоча і заклопотаність і в нас, і в європейських фахівців існують", - сказав прем'єр.

"Наскільки я знаю, були отримані відповідні кредитні ресурси в Європі. Як вони використовувалися, ми не знаємо", - додав він.

Як сказав Путін, "ми губимося, хто і як приймав рішення". "Це так само, як і у випадку з постачаннями озброєнь (у Грузію), ми теж не знаємо, хто і як приймав тут рішення", - наголосив прем'єр.

Він висловив сподівання, що підписаний у четвер міжурядовий меморандум про співробітництво в газовій сфері "ляже в основу механізмів підтримки цієї системи в належному стані".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: