Українську банківську систему захвалили

Середа, 29 жовтня 2008, 16:20
 

Українська банківська система є стійкою.

Про це заявив президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко на прес-конференції в середу.

"Наша (банківська - ЕП) система є стійкою в порівнянні з іншими країнами (...) Системна стратегія української банківської системи була абсолютно правильна (...) Українська банківська система життєздатна, як і її окремі представники" - сказав він.

Голова АУБ також відзначив, що українські банки змогли вчасно переорієнтуватися з зовнішнього на внутрішній ресурсний ринок і в жовтні наростили кредитування на 2,5%, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

"За 27 днів банківська система збільшила обсяг кредитів на 2,5%. Кредитування в Україні продовжується, це дуже важливо (...) Ресурси обмежилися, відбулося припинення роботи міжбанківського ринку, тільки сегменти цього ринку працювали. Ринок у цілому був фрагментований, і групи банків між собою кредитували", - сказав Сугоняко.

При цьому він повідомив, що на даний час ліквідність банківської системи України складає 16 млрд. грн.., у банків немає проблем із платоспроможністю.

Коментуючи ситуацію на валютному ринку, голова АУБ сказав, що одним з основних факторів різкої девальвації гривні є панічні настрої.

"Найстрашніше, що може бути для України, - паніка. За інших рівних умов без паніки країна проходить через кризу з витратами, у рази меншими, ніж це буде з панікою", сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: