Ющенко хоче зняти перешкоди для бізнесу

Середа, 29 жовтня 2008, 15:11
 

Президент Віктор Ющенко виступає за скасування низки адміністративних перешкод у взаємодії українського та польського бізнесу.

Про це він сказав у своєму виступі на Дев'ятому економічному форумі "Україна-Польща" у Донецьку, в якому також брав участь президент Польщі Лех Качинський, повідомляє прес-служба президента України.

Зокрема, він має на увазі проведення спільного прикордонного контролю та уніфікацію митних процедур, а також якнайшвидшу імплементацію угоди про малий прикордонний рух. Ющенко наголосив, що сторони зацікавлені в тому, щоб зберегти встановлену цим документом межу прикордонних регіонів.

Глава української держави висловив упевненість у тому, що для успішного українсько-польського торговельно-економічного співробітництва існує надійне підґрунтя, яке зміцнює інтеграція України до СОТ та очікуване створення зони вільної торгівлі з ЄС.

Реклама:

Ющенко вкотре підтвердив, що здобуття членства в ЄС та НАТО є незмінним стратегічним пріоритетом України. Він наголосив, що майбутня угода про асоціацію з ЄС передбачатиме найтіснішу інтеграцію порівняно з аналогічними угодами, які вже були укладені Євросоюзом з іншими країнами.

Глава української держави також повідомив, що 29 жовтня за участі міністра закордонних справ України розпочався перший раунд переговорів з ЄС про безвізовий режим.

Ющенко позитивно оцінив досягнуті показники зростання торговельно-економічної співпраці та інвестиційної взаємодії між Україною та Польщею, та, водночас, запропонував активізувати інформаційний супровід ведення бізнесу в Україні, що має збільшити обізнаність у потенціалі українського ринку.

На його думку, поліпшити становище дозволить організація бізнес-форумів, виставок та інших заходів у тих регіонах наших країн, які ще недостатньо охоплені співпрацею.

Ющенко також запропонував, щоб міністри економіки, глави облдержадміністрацій і керівники різних рівнів двох країн регулярно, раз у квартал, зустрічалися й обговорювали наболілі питання і проблеми, які необхідно вирішити.

"Нам треба розвивати не тільки прикордонне співробітництво, не тільки регіональне, але і розвивати співробітництво усе далі і далі від кордону", - цитує президента України "Інтерфакс".

Ющенко підкреслив, що Польща й Україна є "стратегічними друзями", додавши, що це стосується політичних і економічних складових обох країн.

У свою чергу, Качинський запросив Ющенка взяти участь у Десятому ювілейному економічному форумі "Україна-Польща", який відбудеться наступного року в Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: