"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Збори власників єврооблігацій "Нафтогаз України" зірвалися

Середа, 29 жовтня 2008, 11:51
 

Збори власників облігацій Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України", призначені на вівторок для розгляду пропозиції НАК про продовження термінів звітності за 2007 рік, не відбулися через відсутність кворуму.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" один з учасників ринку.

Він нагадав, що ситуація нагадує минулорічну, коли на перших зборах кворуму також не було, а повторні збори 14 листопада дозволили перенести терміни публікації аудийованого консолідованого звіту за 2006 рік до кінця року, хоча потім новий термін знову було порушено.

Індикативна прибутковість єврооблігацій Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" з погашенням у 2009 році в день зборів досягали 130% річних (що відповідає їх ціні близько 45% від номінальної) у порівнянні з прибутковістю суверенних єврооблігацій з погашенням у 2009-2011 роках - 44-50% річних.

Реклама:

"Нафтогаз України" на даний час знаходиться в стані технічного дефолту за облігаціями на 500 млн. дол. із погашенням у 2009 році через порушення термінів опублікування звітності за 2007 рік що, за оцінками міжнародних рейтингових агентств, може викликати кросс-дефолт обсягом до 2,4 млрд. дол.

Крім того, агентство Moody's оцінює потребу компанії в додатковій ліквідності в 2 млрд. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: