"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

З України втік важливий інвестор

Середа, 29 жовтня 2008, 09:39
 

В українському ринку нерухомості розчарувався ще один західний інвестор.

Як повідомляє видання "Комерсант-Україна",  найбільший в Європі девелопер і оператор торгових центрів - німецька ECE Projektmanagement відклала плани щодо розвитку проектів в Україні і звільнила практично весь персонал свого підрозділу "ECE-Україна".

Компанія, яка обіцяла інвестувати в Україну близько 300-400 млн. євро, пояснює це побоюваннями вкладати кошти в країну з несприятливим інвестиційним кліматом.

Раніше з цієї ж причини проекти заморозила австрійська Sparkassen Immobilien, що входить в Erste Group, зазначає видання.

Реклама:

Про масове звільнення співробітників українського офісу ECE Projektmanagement  повідомили в кількох консалтингових компаніях. В "ECE-Україна" цю інформацію підтвердили, але деталі уточнювати відмовилися.

Прес-секретар материнської компанії Роберт Хегелен сказав, що "ECE-Україна" ліквідована не буде, але компанія заморожує всі переговори за українськими проектами і звільняє штат (близько 30-40 чоловік). Офіс буде закритий в грудні, при цьому в Україні залишаться два-три співробітники ECE, які стежитимуть за ситуацією на ринку.

Einkaufs-Center-Entwicklung Projektmanagement GmbH&Co. KG була заснована 1965 року в Німеччині Вернером Отто. Є найбільшою девелоперскою компанією повного циклу в Європі.

Компанія увійшла на ринок України наприкінці 2006 року. Планувалося, що в найближчі п`ять років вона побудує близько п`яти торгових центрів формату shopping mall площею 50-80 тис. кв. м у великих містах України.

Для реалізації проектів в Україні, а також в Росії глава ECE Олександр Отто і члени його родини зареєстрували приватний інвестиційний фонд обсягом більше 1 млрд. євро (з них на Україну планувалося витратити трохи менше половини).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: