"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Відсутність попиту знижує ціни на міндобрива

Вівторок, 28 жовтня 2008, 11:24
 

Криза в хімічній галузі продовжується.

За півтори тижні виробники азотних міндобрив були змушені знизити ціни на аміачну селітру на 27%, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

У такий спосіб заводи відреагували на відсутність попиту з боку аграріїв, що зазнають труднощів з ліквідністю. На думку представників хіипідприємств, виправити ситуацію можна за рахунок виділення аграріям субсидій, а також здійснюючи закупівлі дешевих міндобрив у держрезерві.

У противному випадку відсутність контрактів змусить власників заводів зупинити виробництво, як це трапилося з металургами, відзначають експерти.

Реклама:

За останні півтори тижня з 14 по 24 жовтня мінімальні ціни на українську аміачну селітру знизилися на 27% - до 1350 грн./т, повідомив у п'ятницю інформаційно-аналітичний центр у сфері зовнішньої торгівлі "Держзовнішінформ".

Найбільший виробник цієї продукції в Україні черкаський "Азот" встановив ціну в 1400 грн./т, "Північнодонецьке об'єднання "Азот'" - 1600 грн./т (з можливими ринковими знижками до 100 грн.), "Стирол" - 1400-1600 грн./т (мінімальна ціна 1350 грн./т), "Рівноазот" - 1401 грн./т.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: