Японська валюта не витримала натиску долара

Вівторок, 28 жовтня 2008, 09:36
 

Долар США піднявся відносно ієни вперше за 6 днів на очікувннях інтервенції Банку Японії, курс євро відносно долара й інших валют падає на тлі прогнозів зниження базової ставки Європейського Центрального банку (ЄЦБ).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Статистика споживчої довіри і динаміки споживчих цін у Німеччині й Франції, що буде опублікована на цьому тижні, як очікується, буде негативною, що послабляє євро. Голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше оголосив у понеділок про можливе зниження базової ставки ЄЦБ.

Падіння курсу ієни пов'язано з інформацією, що поширилася, про те, що Банк Японії почне продаж власної валюти вперше з березня 2004 року.

Реклама:

Євро до 8:23 у вівторок коштував 1,2536 дол. проти 1,2593 дол. на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.

Вартість долара відносно ієни виросла до 8:23 у вівторок до 95,52 ієни в порівнянні з 92,78 ієни ввечері в Нью-Йорку в понеділок.

"Фондові ринки відновлюються, вселяючи в інвесторів певні надії, - заявив Цутому Сома з Okasan Securities Co. - Також є побоювання інтервенції з боку Японії. Усе це призводить до продажу ієни ".

Міністр економічної і грошової політики Японії Каору Йосано відзначив у вівторок, що різке зростання волатильності валютних курсів украй небажане. За минулий місяць ієна виросла до долара США на 15%, до євро - на 31%, до австралійського долара - на 52% і до новозеландського долара - на 46%, оскільки ризиковані операції carry trade, що фінансуються за рахунок дешевих кредитів в ієнах, різко втратили привабливість для інвесторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: