Вінський хоче купити банк

Понеділок, 27 жовтня 2008, 16:39
 

Міністерство транспорту і зв`язку України вивчає можливість придбання одного з вітчизняних банків через підприємство, підвідомче міністерству.

Про це у понеділок журналістам повідомив міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський.

Він зазначив, що це стане форматом "нашого реагування на проблеми з обслуговуванням у банках", повідомляє агентство "Уніан".

У той же час Вінський сказав, що остаточно питання не вирішене. "Поки що це питання - тільки як тема до роздуму. Думаємо, в якому форматі краще це зробити. Тобто, я хотів би, щоб ми мали банк, якому зможемо повністю довіряти", - сказав він. За словами міністра, вирішення питання може зайняти 1-3 місяці.

Реклама:

Що стосується "Експрес-банку", частку в якому має "Укрзалізниця", Вінський зазначив, що не задоволений співпрацею з цим банком.

"В "Експрес-банку" всього 16% акцій належить "Укрзалізниці", Львівській залізниці, ще одному підприємству (галузі). Причому не одержано дивідендів, тобто ми нічого, крім того, що цей банк знаходиться в нашому приміщенні (не маємо). Це комерційна структура приватного характеру, на яку ми ніякого впливу не маємо. І прибуток - нуль за чотири роки. Тому я вважаю, що категорично неправильно використовувати такі величезні оборотні кошти, які йдуть по нашій системі, і на виході не мати ніяких преференцій", - сказав Вінській.

АБ "Експрес-банк" був зареєстрований 12 квітня 1994 року.

До 2005 року підрозділи "Укрзалізниці" володіли контрольним пакетом акцій "Експрес-банку", проте згодом частина пакета була реалізована комерційним структурам.

За даними банку, на 1 січня 2008 року основними акціонерами банку були: ТОВ "Експресінвест", пряма участь - 78,8408%; "Укрзалізниця", пряма участь - 9,5031%; "Український державний центр "Лески", пряма участь - 8,1335%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!