Яценюк проти збільшення податків

Понеділок, 27 жовтня 2008, 16:15
 

Голова Ради Арсеній Яценюк виступає проти збільшення ставок податків як засобу боротьби з можливими наслідками світової фінансової кризи для економіки України.

Про це він сказав, відкриваючи нараду з представниками міжнародних фінансових організацій.

"Коли весь світ бореться з економічною кризою за допомогою зменшення оподатковування, у нас чомусь було запропоновано збільшення оподатковування", - сказав Яценюк.

З його слів, з пакета заходів з мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України, запропонованого Кабінетом Міністрів, було виключено норми про підвищення податкових зборів, повідомляє агентство "Українські новини". 

Реклама:

Також спікер зазначив, що для стабілізації економічної ситуації в Україні, в першу чергу, необхідно звернути увагу на рівень заробітних плат, економічного життя, перспективи банківської стабільності й стан валютного обмінного курсу.

Як повідомляло агентство, у своєму законопроекті, розробленому для мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на українську економіку, Кабмін, зокрема, пропонує Верховній Раді підвищити ставки акцизного збору на автомобілі з обсягом циліндрів двигуна не більше 1 тис. куб. см. з 0,02 євро за 1 куб см. до 0,1 євро за 1 куб. см.

Крім того уряд пропонує Раді підвищити ставки акцизного збору на етиловий спирт на 58% до 34 гривень/літр, на пиво на 58% до 0,49 гривень/літр і на бензин на 83% до 110 євро/ тонна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: