Азаров радить не йти на поводу в МВФ

Понеділок, 27 жовтня 2008, 10:16
 

На сьогоднішній день Україні немає необхідності дотримуватися вимог Міжнародного валютного фонду, вважає голова комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Микола Азаров.

"Наш уряд під тиском МВФ діє з точністю до навпаки. Треба знижувати податки - він їх підвищує, треба пом'якшувати фіскальну політику там, де це можливо з погляду підвищення попиту на внутрішньому ринку, - він її посилює", - відзначив Азаров в інтерв'ю виданню "Зеркало недели".

Тому, за його словами, слідувати рекомендаціям МВФ і отримувати від нього кредит Україні зараз недоцільно. "І якщо ми зараз підемо на виконання всіх вимог МВФ, то ситуація тільки погіршиться", - застеріг голова профільного парламентського комітету.

"Якби Національний банк від початку проводив більш зважену й адекватну ситуації політику, а не спочатку зміцнював необґрунтовано курс, а потім допускав його обвали, у нас не було б таких проблем із підтримкою курсу", - додав він.

Реклама:

Проте Азаров виразив упевненість, що Національний банк і зараз може досить швидко зняти паніку на валютному ринку, діючи більш рішуче та оперативно.

Він також вважає, що тимчасову заборону на дострокове розірвання депозитів та інші обмежувальні заходи не слід було вводити для всіх банків одночасно.

"Я вважаю, що Національному банку варто було б запровадити обмежувальні заходи не для всіх банків одночасно, а тільки для тих, які зіткнулися з масовим відпливом депозитів і в яких виникли проблеми з платоспроможністю", - заявив Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: