"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна домовилися з МВФ про кредит

Понеділок, 27 жовтня 2008, 09:09
  

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) закінчила свою роботу в Україні, затвердивши попереднє рішення про надання нашій країні допомоги розміром 16,5 млрд. дол.

"Місія МВФ та українська влада досягли домовленості, яку мають затвердити менеджмент Фонду та Виконавча Рада, щодо економічної програми, яка підкріплена сумою 16,5 мільярдів доларів США позики на умовах 24-місячної угоди stand-by", - повідомляється у релізі Фонду, який було оприлюднено в понеділок. 

В повідомленні відзначається, що затвердження Радою відбудеться після внесення законодавчих змін до програми допомоги українським банкам.

Гроші Фонду надаються за головної умови - наша країна повинна дотримуватись плану виведення економіки з кризи. За твердженням МВФ, Україна створила розвинений комплекс заходів, які спрямовані на подолання проблем, що виникли у платіжному балансі країни завдяки колапсові світових цін на сталь, глобальні фінансові негаразди та пов'язані з ними труднощі у фінансовій системі України.

Реклама:

"Програма, створена владою. Спрямована на повернення України до економічної та фінансової стабільності... Сила програми виправдовує високий рівень доступу, рівного 800 відсоткам квоти України у МВФ", - підкреслено в заяві Фонду.

Цього ж дня про досягнення домовленості з МВФ оголосили Національний банк та Міністерство фінансів. За суттю, заява повторює інформацію Фонду.

Уряд та НБУ повідомляють про досягнення домовленості з місією МВФ щодо аспектів економічної програми, яка, за умови схвалення Радою Директорів МВФ, дає можливість Україні отримати позику МВФ для підтримки економічної стабільності країни в умовах світової фінансової кризи.

"Надання фінансової підтримки МВФ залежатиме від проведення низки заходів економічної політики, спрямованих на вирівнювання платіжного балансу у зв'язку із зміною кон'юнктури на світових ринках, а також збалансування бюджету та запровадження комплексних заходів щодо підтримки банківського сектору України, включаючи прийняття законодавчих змін, що потрібно ухвалити найближчим часом українським парламентом", - твердиться у релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!