Боротьба із світовою кризою переходить до сфери реальної економіки

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 19:31
 

Уряди значної кількості країн світу змушені вживати заходів для протидії загрозі рецесії у світовій економіці.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Уряди послабили паніку на фінансовому ринку, направивши трильйони доларів на підтримку банківської системи, і тепер їхні дії повинні сприяти амортизації наслідків економічної кризи.

Законодавчі органи США мають намір прийняти другий за рік пакет фінансових стимулів, прем'єр-міністр Японії Таро Асо - знизити прибутковий податок. Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун планує збільшити витрати на школи, італійський прем'єр Сільвіо Берлусконі розглядає можливість прийняття закону про податкові пільги для промислових підприємств, канцлер Німеччини Ангела Меркель обмірковує можливість відшкодування податків. Французький президент Ніколя Саркозі заморозив податок на капвкладення до початку 2010 року.

Реклама:

"Прийнявши заходи щодо банківської системи, ми повинні вжити заходів у відношенні глобальної рецесії, - заявив прем'єр Великобританії.

Політики розуміють, що найгірше для економіки їхніх країн і для їхнього електорату ще попереду, якщо вони не здійснюватимуть заходів з підтримки економічного зростання. Лідери країн світу обговорять заходи, спрямовані на ліквідацію фінансової кризи, і можливість уникнути його в майбутньому на зустрічі 15 листопада в США.

"Заходи для порятунку, розпочаті урядами, допомогли уникнути глобального краху, - заявив Джеффрі Ю. з UBS AG - Тепер їм варто звернути увагу на економіку і знизити негативний вплив глобальної рецесії".

Ситуація на ринку поки не дозволяє запобігти зниженню витрат компаній і споживачів. Економісти Deutsche Bank AG очікують, що темпи економічного зростання в країнах G7 сповільняться на 1,1% наступного року. Навіть з огляду на кредитну підтримку країн emerging markets, темпи зростання світової економіки будуть найнижчими з 80-х років, відзначають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!