"Сбєрбанк Росії" націлився ковтати українські банки

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 17:47
 

Найбільший банк Російської Федерації - "Сбєрбанк" - має намір нарощувати безпосередню присутність на ринках СНД в умовах фінансової кризи.

Про це сьогодні повідомив директор управління міжнародних операцій "Сбєрбанку" Андрій Арофікин на міжнародній банківській конференції держав - учасниць СНД у Баку, передає агентство "Уніан".

"Сбєрбанку" більше не потрібно збільшувати свою частку в Росії, але на сусідніх ринках ми зростати якраз дуже хотіли. Нарощуватимемо безпосередню присутність на цих ринках", - сказав Арофікин.

За його словами, "доньки" "Сбєрбанку" в Україні та в Казахстані "будуть зростати органічно, а також використовуватимуть безпрецедентні можливості злиття з банками цих країн". Він пояснив, що йдеться про злиття з тими банками, які в умовах фінансової кризи будуть невзмозі виконувати свої боргові зобов`язання.

Реклама:

Арофікин зазначив, що "дочки" "Сбєрбанку" в Україні і в Казахстані не потребують фінансової підтримки материнського банку. "На даний час вони і так перекапіталізовані", - сказав він.

Відповідаючи на питання про ставлення "Банку Росії" до зовнішньої експансії "Сбєрбанку" в умовах відтоку капіталу, Арофікин зазначив, що представники Центробанку РФ (основного акціонеру "Сбєрбанку") підтримали нещодавньо прийняту п`ятирічну стратегію розвитку банку, абсолютним пріоритетом якої в міжнародній сфері є присутність на ринках СНД.

"Звичайно, на сьогоднішньому етапі кризи - в найближчі кілька днів і тижнів - цього робити не варто. Але це не означає, що цього не варто робити найближчого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: