Гайдук рятуватиме металургійну галузь

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 12:20
 

У четвер на розширеній нараді з представниками ГМК прем'єр-міністр Юлія Тимошенко оголосила про створення спеціальної антикризової групи.

Її очолив керівник групи радників прем'єра, співвласник "Індустріального союзу Донбасу" Віталій Гайдук, - пише видання "Комерсант-Україна".

За словами Тимошенко, його заступниками стануть міністри промислової політики, економіки, транспорту і зв'язку, а членами групи - представники підприємств.  Створена група займеться розробкою проектів постанов і розпоряджень Кабміну, а також законопроектів, спрямованих на поліпшення ситуації в ГМК.

У зв'язку із світовою фінансовою кризою, що призвела до зниження цін на сталь, у вересні - на початку жовтня металурги були змушені скоротити обсяги виробництва більш ніж удвічі.

Реклама:

Навіть розпочаті урядом заходи для заморожування росту тарифів на залізничні перевезення не змогли змінити ситуацію. За даними Держкомстату, у вересні спад виробництва в металургії перевищив 17%. Критична ситуація в галузі змусила власників меткомбінатів скоротити штати і знизити зарплати працівникам.

На думку металургів, запропонований урядом формат робочої групи не здатний розв'язати проблеми галузі.

"Зараз криза не тільки в металургів, але й у машинобудівників і хіміків. Проблема у відсутності замовлень у зв'язку з кризою ліквідності",- сказав виданню заступник генерального директора Маріупольського меткомбината ім. Ілліча Сергій Матвієнков. Тому, за його словами, доцільніше було б створити антикризову групу в більш широкому форматі.

Побоювання галузевих аналітиків викликає і той факт, що головою групи призначений співвласник однієї з фінансово-промислових груп - Віталій Гайдук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!