"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Металургпром" наїхав на "Укрзалізницю"

Четвер, 23 жовтня 2008, 13:58
 

Об'єднання металургійних підприємств "Металургпром" обвинувачує Державну адміністрацію залізничного транспорту "Укрзалізниця" у необґрунтованому підвищенні тарифів на залізничні перевезення.

Про це на 6 щорічній зустрічі "Метал-Форум Україна" сказав заступник генерального директора "Металургпрома" Віктор Лісовий, повідомляє агентство "Українські новини".

З його слів, ціноутворення на сировинні й енергоресурси безпосередньо залежить від тарифів на залізничні перевезення, утворення яких повинне бути під чітким контролем державних органів, у першу чергу, Антимонопольного комітету.

"Ми неодноразово зверталися до АМКУ з тим, що "Укрзалізниця" необґрунтовано підвищує тарифи на залізничні перевезення, не закуповує нові вагони, не забезпечує належною кількістю вагонів підприємства на відправлення готової продукції й сировини, а тарифи зростають", - сказав він.

Реклама:

Лісовий вважає, що АМКУ не контролює діяльність "Укрзалізниці" належним чином, уточнивши при цьому, що ціни на сировинні й енергоресурси для металургійних підприємств зростають більш високими темпами, ніж ціни на металопродукцію.

Наслідком цього він вважає зниження доходності металургійних підприємств.

Як повідомляло агентство, "Укрзалізниця" вказує на скорочення вантажних залізничних перевезень підприємствами гірничо-металургійного комплексу.

"Укрзалізниця" відклала підвищення вартості вантажних залізничних перевезень на 9,65% для підприємств гірничо-металургійного комплексу до 3 листопада.

Раніше Мінтрансзв'язку підвищило коефіцієнти до тарифів на перевезення вантажів залізницею на 6,5% з 23 серпня й ще на 9,6% від них з 1 жовтня.

З 1 липня Мінтрансзв'язку підвищило тарифи на внутрішні залізничні вантажоперевезення на 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: