Уряд залучить до 10 млрд. грн. від міжнародних організацій

Четвер, 23 жовтня 2008, 13:01
 

Кабінет Міністрів має намір 2008 року залучити від міжнародних фінансових організацій (МФО) до 10 млрд. грн. для реалізації економічних проектів.

Відповідна можливість передбачена урядовим проектом внесення змін до держбюджету на поточний рік, текст якого розміщено на веб-сайті парламенту.

"Кабінет Міністрів 2008 року може одержувати позики від МФО на реалізацію проектів економічного і соціального розвитку України обсягом до 10 млрд. грн. Кошти, що надійдуть від МФО понад обсяги, установлені доповненнями 2, 3 і 4 до цього закону, зараховуються і використовуються в порядку, визначеному Кабміном", - вказується в документі.

Як повідомлялося, Україна веде переговори з Міжнародним валютним фондом про залучення кредитів на суму 3-14 млрд. для підтримки фінансової системи країни, а також сподівається на залучення до кінця 2008 року кредиту Світового банку у рамках програми з модернізації державних фінансів.

Реклама:

Крім того, проект змін до держбюджету передбачає розширення спектру використання держоблігацій.

Крім того, відповідно до документу, держоблігації можуть бути використані для здійснення внеску у Фонд гарантування внесків.

Проект змін до держбюджету також припускає створення стабілізаційного фонду в складі держбюджету, наповнення якого планується за рахунок надпланових надходжень від приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: