"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У МВФ немає часу на Україну

Четвер, 23 жовтня 2008, 12:37
 

Білорусь офіційно звернулася до Міжнародного валютного фонду за допомогою. Найближчим часом до країни вирушить місія фонду.

Оголосивши про це в заяві, директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан зазначив, що "глобальна фінансова криза негативно вплинула на білоруську економіку та її доступ до зовнішнього фінансування".

Одночасно, за його словами, "умови, що змінилися в торгівлі", негативно позначилися на платіжному балансі країни, повідомляє агентство "Уніан".

Місія МВФ має "найближчим часом" вилетіти в Білорусь, аби "розпочати з владою обговорення" позикової програми. Обсяг фінансування, про яке піде мова, "поки що не визначено".

Реклама:

Фахівці МВФ кажуть, що в центрі уваги фонду залишається й ситуація в Україні. Але там продовжує працювати місія фонду, а до її повернення ніяких остаточних рішень прийнято бути не може. При цьому зазвичай після повернення місії вона ще тиждень, а іноді й довше, готує звіт для ради директорів.

Крім того, "в роботі" в МВФ вже знаходяться запити про допомогу від Ісландії, Угорщини, Сербії й Пакистану.

Як повідомлялося, 22 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що цього ж дня очікується рішення Міжнародного валютного фонду щодо виділення коштів Україні для підтримки фінансового сектора.

Напередодні, 21 жовтня, Тимошенко під час круглого столу з представниками економічної еліти країни заявила, що Україна закінчила переговори з МВФ, і кошти від цієї організації можуть бути одержані вже наступного тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: