"Промінвестбанк" переходить до рук Пінчука та Фірташа?

Четвер, 23 жовтня 2008, 10:38
 

У четвер може відбутися підписання угоди про покупку "Промінвестбанку" (ПІБ) співвласником банку "Дельта" Миколою Лагуном.

Як повідомляє видання "Комерсант- Україна", за ствердженнями джерел, близьких до угоди, Лагун діє в інтересах Віктора Пінчука і Дмитра Фірташа.

Тимчасовий адміністратор ПІБу Володимир Кротюк не допускає до оцінки установи консультанта з його продажу, інвесткомпанію Dragon Capital, і має намір самостійно закрити угоду в найкоротший термін, щоб знизити фінансову напруженість в країні.

Експерти не виключають, що кошти від продажу ПІБу може забрати Нацбанк в рахунок погашення рефінансування на 1 млрд. дол.

Реклама:

В середу джерело "Комерсанту" в секретаріаті президента повідомило, що на четвер заплановане підписання попередньої згоди про покупку "Промінвестбанку" співвласником банку "Дельта" Миколою Лагуном. За його словами, Лагун має намір купити установу через офшорні компанії в інтересах бізнесменів Віктора Пінчука й Дмитра Фірташа.

"Ці бізнесмени прийшли до президента, який сказав голові Нацбанку, щоб банк був проданий консорціуму, що вони створюють,- повідомило інше джерело, близьке до угоди.- Тут бажаючих багато. Питання, хто раніше добіжить до президента".

На останній зустрічі з журналістами у вівторок Віктор Ющенко повідомив, що просив Володимира Стельмаха через кілька днів надати чітке рішення про майбутнє ПІБу.

Микола Лагун відмовився коментувати можливі взаємини з Дмитром Фірташем й Віктором Пінчуком, заявивши, що продовжує переговори про покупку "Промінвестбанку".

 "Я представляю групу міжнародних інвесторів, і сам беру участь у їхньому числі,- сказав він - Усе в процесі. Коли буде щось (завершено - ЕП), тоді будемо коментувати".

У відділі комунікацій Group DF Дмитра Фірташа підкреслили, що "не мають такої інформації". Володимир Стельмах заявив, що вперше чує прізвища таких покупців, тому що передав право на ведення переговорів тимчасовому адміністратору, відзначивши, що в тендері на покупку ПІБу "виграє той, хто дасть більше грошей.

Володимир Кротюк підтвердив можливість підписання угоди в четвер: "Завтра або післязавтра усе буде завершено",- сказав він.

У фонді ICON Private Equity, що одночасно аффілійований  з компанією East One Віктора Пінчука, і з банком "Дельта", в середу відмовилися від коментарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: