НБУ позбавить банки комісійних доходів

Четвер, 23 жовтня 2008, 09:58
 

Нацбанк України (НБУ) наполягає на переведенні торгів валютою в країні до режиму прямого міжбанківського ринку.

Про це в середу на прес-конференції повідомив голова НБУ Володимир Стельмах.

На думку Стельмаха, це надасть об'єктивну інформацію про курсову ситуацію і буде вигідно клієнтам банків, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми будемо чітко бачити реальність цього ринку, реальність ціни на цьому ринку", - сказав він журналістам.

Реклама:

"Великі клієнти-носії (покупці або продавці валюти) зможуть завести в себе валютних дилерів, щоб вони на пряму могли працювати. Отут найбільший опір банків - вони не хочуть втрачати комісію", - додав Стельмах.

При цьому, він вважає, що винесення на розгляд Ради Національної безпеки й оборони питання про зміщення терміну введення прямого міжбанку було зпровоковано кредитно-фінансовими установами, що прагнуть зберегти курсові і комісійні доходи.

Як повідомлялося, планується, що прямий міжбанк буде введений в Україні з 4 листопада: новими правилами передбачається, що банки зобов'язані виставляти заявку клієнта на покупку і/або продаж валюти на прямому міжбанківському валютному ринку винятково в сумі і за курсом, що визначений клієнтом.

Утім, голова НБУ відзначив, що термін введення прямого міжбанку все-таки може бути відкладений, якщо виникнуть складнощі з відповідним програмним забезпеченням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: