Тимошенко знову хоче заробити на землі

Середа, 22 жовтня 2008, 11:57

Кабінет Міністрів запропонує Верховній Раді затвердити законопроект, що передбачає спрощення процедури викупу землі для суспільних потреб, заявила Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Ми пропонуємо прийняти законопроект про викуп землі для суспільних потреб", - сказала Тимошенко на прес-конференції в середу в Києві після засідання Кабінету Міністрів, на якому уряд схвалив пакет антикризових заходів, повідомляє Інтрефакс Україна.

Тимошенко підкреслила, що "в часи економічної стагнації необхідно масштабно будувати автомобільні дороги, мости, об'єкти суспільного призначення, у тому числі об'єкти Євро-2012".

"Цей закон дасть можливість скоротити буквально на лічені тижні всі процеси виділення земель, викуп земель на суспільні потреби", - сказала вона.

Реклама:

Тимошенко також заявила, що необхідно прийняти невідкладно "усі законопроекти, що стосуються упорядкування поводження із сільськогосподарською землею", зокрема, законопроект про земельний кадастр і законопроект про вартісну оцінку землі.

За словами Тимошенко, уряд виступає за зниження податкового навантаження на галузь будівництва. Вона відзначила, що в законопроекті, спрямованому на протидію світовій фінансовій кризі, передбачене зниження податкового навантаження, яке передбачає на 30-50% зниження собівартості будівництва.

Слід зазначити, що парламент уже кілька разів відхиляв земельні ініціативи Кабміну, обвинувачуючи його в спробах заробити. А деякі зміни в бюджет щодо продажу землі без аукціону були ветовані Президентом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!