"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент підписав закон про акціонерні товариства

Середа, 22 жовтня 2008, 09:48
 

Президент України Віктор Ющенко підписав закон "Про акціонерні товариства".

Про це повідомили представники уряду на зустрічі Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з головними фінансистами й економістами країни в Києві у вівторок.

"Нам повідомили добру новину про те, що Президент підписав закон "Про АТ", - сказав агентству один з учасників зустрічі.

За його словами, представники фондового ринку також піднімали питання про звільнення від оподатковування дивідендів, що одержують фізичні особи, і наданні податкових пільг при інвестуванні на термін більше року, що існують у багатьох розвинутих країнах і нещодавно були прийняті в Росії.

Реклама:

Однак, відзначив учасник зустрічі, проти податкових пільг виступив міністр фінансів Віктор Пинзеник.

Поки не вдалося отримати підтвердження інформації про підписання закону з боку Секретаріату Президента або уряду, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Діяльність АТ в Україні до сьогоднішнього часу регулюється законом про господарські товариства, який був прийнятий ще 1991 року.

За словами учасників ринку і регуляторів, багато протиріч у цьому законі створюють основу для зловживань, а спроби вносити виправлення до діючого законодавства ліквідує лише окремі труднощі, але не вирішує проблему в цілому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: