Чого чекати від українського фондового ринку?

Вівторок, 21 жовтня 2008, 15:08
 

В вівторок, 21 жовтня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксовано висхідний рух котирувань.

У той же час, широкий індекс українського фондового ринку UAI-50 (Український Зважений Індекс), додав 1,34%, піднявшись до рівня в 27,82 пункту, повідомляє FundMarket.

За словами фінансового аналітика компанії "Альфа-Капітал Україна" Дениса Шаврука, ситуація на ринку акцій трохи стабілізувалася на фоні зростання головних азіатських, російських і європейських індексів, але залишається відсутність ліквідності.

Цей фактор гальмує покупки найбільш недооцінених акцій і збільшує втрати навіть найбільш надійних і захищених від кризових явищ в економіці емітентів.

Реклама:

Однак у вівторок вже спостерігається позитивна динаміка. Подорожчали акції АБ "Укргазбанк" (+ 63,63%) угода пройшла поза спредом (вище), ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" (+ 5,36), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (+ 4,35%), АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (+ 1,92%), ВАТ "Західенерго" (+ 1,82%).

Лідер падіння - ВАТ "Запоріжсталь" (- 45,45%).

Лідер зростання - ВАТ "Дніпроенерго" (+ 72,80%), угода пройшла поза спредом (вище).

Першість з обсягів утримує ВАТ "Західенерго" - 3,6 млн. грн.

У зв'язку з корпоративною звітністю в США аналітики КУА "ТЕКТ Ессет Менеджмент" прогнозують пожвавлення торговців вітчизняного ринку. В компанії вважають, що це дозволить частково відіграти падіння попередніх торговельних сесій.

Слушним моментом також може стати пропозиція Президента Франції Ніколя Саркозі сформувати нову міжнародну фінансову систему.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!