"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк думає, що феєрверк Тимошенко - це дуже дорого

Понеділок, 20 жовтня 2008, 15:06

Глава Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що якщо бюджет-2009 приймуть у такій формі, як пропонує уряд, тоді це остаточно підірве економіку країни.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Уряд знову пропонує підвищити їх (соціальні витрати) на 34%. Якщо прийняти зміни до бюджету цього року і бюджет-2009 у такій формі, тоді це остаточно підірве усе в цій країні. Збільшення сподобається виборцям рівно на два тижні, як тисяча від "Ощадбанку". Потім усе знову піде шкереберть", - сказав Яценюк.

Він відзначив, що негативні наслідки в економіці пов'язані не тільки з рецесією.

"Ми третій рік живемо в країні з найвищою мірою популізму. У нас на 40% ростуть витрати бюджету на соціальні виплати. І думали, що це буде тривати вічно, поки не одержали інфляцію на рівні 30%. Коли дехто стверджував, що в нас інфляція викликана світовими процесами, я першим говорив: так. Тільки внесок у загальну інфляцію складає близько 5%", - заявив Яценюк.

Реклама:

"Основною причиною інфляції є бюджетна політика, а вже до неї усе пристібається. І коли в країні щороку витрати на популізм, а фактично на імідж уряду, збільшуються на 40%, що ми хотіли одержати? Україна заплатила економічною стабільністю за політичний феєрверк", - відзначив він.

На  його думку, наступний рік для усіх буде важким.

"Я не вірю, що через півроку світ вийде на докризові показники. Думаю, ми будемо знаходитися в складній ситуації, поки не розворушиться нова адміністрація США. Вважайте, 12 місяців піде на стабілізацію. І це за умови, що спрацюють світові фінансові заходи стабілізації і не буде проблем з Іраном, Північною Кореєю, підвищеної загрози тероризму, конфлікту на Балканах, у Грузії, нового Іраку тощо", - сказав Яценюк.

Що стосується виборів, то Яценюк вважає, що ця виборча кампанія буде мінімум на 30% дешевше, ніж 2007 року. Для усіх. При цьому спікер не пояснив чому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!