Тимошенко попереджає, що всім доведеться затягнути паски

Понеділок, 20 жовтня 2008, 13:43

Прем'єр Юлія Тимошенко попереджає, що в бюджеті на наступний рік передбачена суттєва економія коштів.

Про це вона заявила на брифінгу у Верховній Раді у понеділок.  

За її словами, уряд сьогодні підготував зміни до бюджету на 2009 рік, які "передбачають серйозну економію бюджетних грошей і які передбачають безумовно затягування трішечки пасків для того, щоб країна мала можливість спокійно пройти цю фінансову кризу".

"В той же час ми маємо законопроект, який вносить зміни до більш ніж 40 законів України, які роблять також всі необхідні речі, невідкладні, щоб можна було підтримати вітчизняних товаровиробників, консолідувати всі ресурси, зробити так, щоб був збалансований експорт і імпорт, зробити так, щоб знову будівництво житла, доріг і мостів почало піднімати країну, економіку", - заявила Прем'єр.

Реклама:

За її словами, уряд має законодавчі пропозиції, але "тим і небезпечна світова криза, що жодна країна ніколи не знає, як на її території і в якому обсязі ця криза проявиться".

"І саме тому потрібна нормальна стабільна постійна робота ВР, щоб в будь-який момент можна вносити зміни до законів, які потрібні в цей час для країни", - пояснила Тимошенко.

Тимошенко повідомила, що сподівається отримати фінансову допомогу від МВФ, з представниками якого вона зустрілася у понеділок зранку.

"Водночас є очевидним, що нам доведеться перейти на режим повної економії: економії бюджетних ресурсів, економії валютних резервів, економії у всіх абсолютно сферах життя.

Україна є заручником світової кризи, а не учасником. Ми є заручниками і ми мусимо реагувати", - зазначила Прем'єр.

Вона закликала Нацбанк підтримувати курс гривні і платоспроможність фінансової системи, знову наголосивши, що той повністю відділений від уряду.

"Курс гривні і стабільність банківської системи - це виключно компетенція національного банку", - заявила Тимошенко.

Вона також закликала губернаторів зробити свою частину роботи: не допустити штучних спекуляцій з товарами народного споживання, бо "іноді на фінансових кризах паразитують мародери".

"Насправді сьогодні ціна на нафту знизилась, всі світові ринки знаходяться в стагнації, і тому ніяких підстав для підвищення цін на будь-що немає", - запевнила Прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!