В Росії корупція поступилася фінансовим проблемам

Понеділок, 20 жовтня 2008, 09:33
 

Росіян більше турбують фінансові проблеми.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Уявлення росіян про пріоритети діяльності уряду зазнали деяких змін: на перше місце вийшло завдання вирішення фінансових проблем, підтримки банків, тоді як рік назад громадяни вважали найважливішою боротьбу з корупцією, свідчать соціологи.

В ході жовтневого всеросійського опитування росіяни призвали уряд на цей час зосередити всі зусилля на боротьбі з інфляцією: 45% респондентів вважають за необхідне установити строгий держконтроль над цінами, ще стільки ж (44%) вказують на важливість зниження споживчих цін.

Реклама:

На третє місце з пріоритетності завдань уряду росіяни ставлять боротьбу з корупцією (34%), хоча торік вона вважалася в громадян головною проблемою (45%).

За даними опитувань, за рік з 39% до 33% скоротилася частка росіян, що наполягають на індексації зарплат, пенсій і посібників, але з 26% до 31% виросла кількість тих, хто вважає за необхідне зміцнення національної валюти і підвищення курсу рубля, з 13% до 16% - тих, хто закликає до фінансової підтримки підприємств.

При цьому, як свідчать дослідження, за рік серед росіян втричі збільшилась (з 4% до 11%) кількість тих, хто закликає уряд до підтримки банківської системи країни, і значно менше (з 22% до 9%) прихильників повернення до держвласності підприємств ключових секторів економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: