"Нафтогаз" погрожує заморозити Україну

Понеділок, 20 жовтня 2008, 09:06
 

НАК "Нафтогаз України" не почне поставляти газ областям, які не погасять заборгованість за спожитий протягом опалювального сезону 2007-2008 років газ.

Про це заявив в інтерв'ю "Зеркало недели" голова правління "Нафтогазу" Олег Дубина, повідомляє "Українська правда".

За його словами, на сьогоднішній день практично всі області країни заборгували "Нафтогазу" за газ, поставлений протягом опалювального сезону 2007-2008 років. Дубина відзначив, що заборгованість складає 1,160 млрд. грн., і без її повного погашення "Нафтогаз" не виділить лімітів і не почне поставляти газ нікому з боржників.

"У цьому контексті у нас є "передовики виробництва": Харківська - 219 млн., Донецька - 191 млн., Дніпропетровська область тільки за 2008 рік заборгувала 154 млн. грн., Луганська - 86 млн., АР Крим - 62 млн., Львівська - 50 млн.", - повідомив Дубина.

Реклама:

При цьому він запевнив, що дії "Нафтогазу" не є політичними: "У діях НАК "Нафтогаз України" немає жодної політики - тільки гроші. Щойно боржники розрахуються, ліміти газу будуть виділені і газ почне надходити, подадуть тепло", - підкреслив він.

За словами Дубини, "відповідальність за відсутність тепла в будинках на сьогодні несуть виключно мери міст і голови держадміністрацій".

Він також наголосив, що "Нафтогаз" цілком готовий до опалювального сезону. За його словами, у підземних газових сховищах України знаходяться понад 11 мільярдів кубометрів газу, який свого часу був призначений для "РосУкрЕнерго". "Подальша доля цього обсягу газу нині обговорюється", - повідомив Дубина.

Крім того, за його словами, в українських ПГС знаходиться ще близько 16 млрд. кубометрів газу, якими "Нафтогаз" може розпоряджатися на свій розсуд.

"Іншими словами, НАК "Нафтогаз України" цілком готова до проведення опалювального сезону. Тепер справа за регіональними керівниками: повний розрахунок - і ми відразу ж виділяємо необхідний ліміт газу", - додав Дубина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: