"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові лідери через кризу зустрічатимуться частіше

Понеділок, 20 жовтня 2008, 09:03
 

Лідери США і Євросоюзу домовилися провести для вироблення заходів для подолання світової фінансової кризи і для запобігання аналогічних потрясінь у майбутньому серію міжнародних саммітів.

"Три лідери провели досить плідну дискусію, у ході якої обговорили координацію подальших кроків з подолання нинішньої кризи у світовій економіці", - йдеться в заяві за підсумками зустрічі в Кемп-Девиді Президента США Джорджа Буша, Президента Франції Ніколя Саркозі й Голови Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу.

Вони вирішили вступити в контакт з іншими світовими лідерами, щоб домовитися про проведення серії саммітів, присвячених викликам, з якими зіштовхується глобальна економіка, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Першу зустріч голів держав і урядів пропонується провести в США незабаром після президентських виборів (11 листопада). Наступні самміти будуть присвячені конкретним крокам з реалізації певних принципів", - відзначено в заяві.

Реклама:

Передбачається, що в ході цих зустрічей лідери планети переосмислять систему фінансів і позбудуться від "поганих звичок".

Виступаючи в суботу на прес-конференції після зустрічі з Президентом Франції і з Головою Європейської Комісії, Буш повідомив, що "важливо працювати разом, тому що і кризу ми переживаємо разом", відзначивши при цьому необхідність збереження і зміцнення вільної ринкової системи.

"Ми хотіли б працювати разом з американцями над створенням капіталізму 21 століття", - сказав у свою чергу Саркозі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: