"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд підсолодив життя металургам

Четвер, 2 жовтня 2008, 12:35

Уряд України не приймав рішення про продовження скасування цільової надбавки при продажі природного газу розміром 12% від його ціни для металургів: ця пільга введена тільки на вересень. Про це агентству "Інтерфакс Україна" повідомив міністр промислової політики Володимир Новицький.

Він уточнив, що на практиці скасування цільової надбавки поки не здійснено, оскільки процес складання переліку підприємств, що одержать цю пільгу, виявився ускладненим. Як пояснив міністр, планується, що до урядового рішення будуть внесені уточнення, щоб чіткіше виписати критерії добору металургійних підприємств для одержання пільги.

Характеризуючи ситуацію у вітчизняній металургії, Новицький відзначив, що через різке погіршення кон'юнктури зовнішнього ринку вона залишається складною.
За його словами, сьогодні пропозиція на світовому ринку перевищує попит, у тому числі через різке збільшення Китаєм експорту після завершення Олімпіади - з 3 млн. тонн до 7 млн. тонн на місяць. При цьому Новицький відзначив, що ситуація ускладнюється тим, що собівартість китайського металу вже зрівнялася, і навіть нижче за собівартість української продукції.

Говорячи про прийняті урядом міри, міністр повідомив про надання пільг при ввезенні металургами енергоефективного устаткування.

Реклама:

У той же час Новицкий відзначив, що рішення, про надання металургам родовищ вугілля і руди без тендерів не може бути реалізовано без законодавчого регулювання.

Міністр також повідомив, що направив листа з пропозицією продовжити дії нинішніх, знижених місяць тому тарифів на перевезення вантажів для гірничо-металургійної галузі залізницею. За його прогнозами, нинішні тарифи будуть збережені й у жовтні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: