Ющенко зізнався МВФ, що він "категоричний оптиміст"

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 18:14
 

Президент Віктор Ющенко запропонував Міжнародному валютному фонду спільно дати оцінки ризикам, які несуть для українського ринку внутрішні та зовнішні економічні процеси.

Про це Президент сказав під час зустрічі з головою місії МВФ Джейлою Пазарбашіоглу, її заступником Марком Фланаганом та головою постійного представництва МВФ в Україні Балажем Хорватом, повідомляє прес-служба голови держави.

На початку зустрічі Ющенко зауважив, що українська економіка вже переживала кризові періоди, проте їй вдавалося їх подолати.

"Зараз ситуація на зовнішньому і на внутрішньому ринку не є простою, але я категоричний оптиміст і переконаний: якщо ми розробимо системні кроки, то знайдемо правильну відповідь для вкладників, бізнесу, фінансової системи", - сказав Президент.

Реклама:

Він повідомив про консолідований план антикризових дій, які розробляють українські інституції, наділені повноваженнями щодо економічної та фінансової політики.

Президент заявив, що очікує підтримки цих заходів як у політичних колах, так і з боку МВФ та інших міжнародних фінансових інституцій. "Нам зараз дуже важливий діалог", - наголосив Ющенко.

З української сторони учасниками зустрічі були міністр фінансів Віктор Пинзеник, голова Нацбанку Володимир Стельмах, перший заступник Глави Секретаріату Президента Олександр Шлапак та заступник Глави Секретаріату Андрій Гончарук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: