Мінфін Росії розгорнув ринки акцій униз

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 12:07
 

Російський ринок акцій, відкрившись у п'ятницю зростанням на 2-5%, знову розгорнувся і прискорив своє падіння.

Негативна тенденція почалася після заяв віце-прем'єра, міністра фінансів РФ Олексія Кудріна про прогнозоване подальше зниження фондових індексів РФ через ризики на світовому ринку, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Зокрема, до 12:43 за московським часом зниження індексу ММВБ склало майже 8% (-7,9%) - до 577,35 пункту, а індексу РТС - 5,77%, до 672,7 пункту.

"Ризики на світовому ринку поки наростають - і тому індекси в нас будуть падати. Волатильність індексів - це властивість нашої слабкої фінансової системи", - сказав Кудрін, виступаючи в Держдумі у п'ятницю.

Реклама:

Він нагадав депутатам, що індекси РТС і ММВБ пов'язані з показниками російської економіки, із світовими індексами, а також відображають зміни цін на нафту. За словами Кудріна, за останні два-три місяці на світових ринках відбувається наростання ризиків.

Так, прогноз зростання економіки США наступного року становить близько 0%, так само, як у єврозоні. Кудрін відзначив, що такого падіння темпів зростання не було останні 18 років. Період зростання змінюється падінням попиту й "твердою рецесією світової економіки".

За його словами, російська економіка тісно пов'язана із світовою, оскільки Росія є постачальником енергоресурсів. "Зниження індексів пов'язане з наростаючими ризиками світової економіки й зниженням цін на нафту", - сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!