Україна просить МВФ про допомогу

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 10:01
 

Юлія Тимошенко звернулася з проханням до Міжнародного валютного фонду (МВФ) про фінансову допомогу для боротьби з впливом на Україну наслідків світової фінансової кризи.

"Ми зацікавлені в тому, щоб Україна могла отримати в МВФ необхідну фінансову допомогу", - сказала голова уряду на зустрічі з керівником місії МВФ Джейлою Пазарбашіоглу.

Разом з тим Тимошенко відзначила, що Україна на нинішньому етапі "має хороші макроекономічні показники", зокрема демонструє хороші показники зростання ВВП і боротьби з інфляцією.

Прем'єр-міністр підкреслила, що фінансова ситуація в Україні "досить стабільна". У той же час вона відзначила, що зберігати таку стабільну ситуацію "дуже важко", передає агентство "Інтерфакс Україна".

Реклама:

Тимошенко відзначила, що дефіцит державного бюджету України на 2008 рік не профінансований, а ключові експортно орієнтовані галузі через падіння світової кон'юнктури втратили можливість продавати продукцію й отримувати валютний виторг. За словами Прем'єра, це, зокрема, стосується металургійної й хімічної галузей.

У свою чергу керівник місії МВФ підкреслила, що фонд "буде готовий надати допомогу країнам-членам МВФ".

"Ми працюємо дуже напружено й готові зробити все, щоб допомогти вам у розробці економічної політики", - сказала Пазарбашіоглу.

Вона відзначила, що фінансовий сектор в усьому світі "відчуває труднощі, зокрема США, країни Європи й Азії".

З української сторони на зустрічі також були присутні міністр фінансів Віктор Пинзеник і віце-прем'єр Григорій Немиря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: