"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Промінвестбанк" може перейти до росіян

П'ятниця, 17 жовтня 2008, 09:16
 

Експерти українських інвестиційних компаній відзначили високу ймовірність покупки "Промінвестбанку" (ПІБ) великим російським банком.

Але це навряд чи "Сбєрбанк Росії", з огляду на політичний нюанс переходу одного з найбільших українських банків під контроль РФ, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Ми бачимо більше шансів того, що "Промінвестбанк" буде куплений великим російським банком з певною часткою державної участі. Менш імовірно - українським банком, але не виключаємо також західного інвестора", - сказав директор департаменту продажів ІК "Конкорд Капітал" Роман Насиров.

На думку керівника аналітичного відділу інвестиційної групи "Сократ" Костянтина Степанова, найбільш імовірні претенденти на покупку ПІБа - російський банк з першої двадцятки, фінансово-консалтингова група "Інтелінкс" і "Сбєрбанк".

Реклама:

"Останній варіант ми розцінюємо, як найменш ймовірний. У той же час покупка ПІБа російським "Сбєрбанком" була би значним проривом найбільшого банку Росії щодо своєї присутності в Україні", - відзначив Степанов.

Експерти також не виключають, що "Промінвестбанк" буде куплений українськими інвесторами. Зокрема, на думку Степанова, серед таких претендентів можна виділити співвласника банку "Дельта" Миколу Лагуна.

Раніше з посиланням на голову Ради НБУ Петра Порошенко повідомлялося, що зараз розглядається можливість націоналізації ПІБа, в який Нацбанк 7 жовтня ввів тимчасову адміністрацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: