"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ринок нерухомості у світі втрачає значні інвестиції

Четвер, 16 жовтня 2008, 19:21
 

Обсяг угод за прямими інвестиціями у нерухомість у світі 2008 року, швидше за все, буде вдвічі менше, ніж 2007 року.

Про це йдеться у звіті компанії Jones Lang LaSalle "Світовий рух капіталу".

У Європі в першому півріччі 2008 року сукупний обсяг угод знизився до 105 млрд. дол., що в доларах на 38% менше, ніж у першому півріччі 2007 року. При перерахуванні на євро зниження стає ще більш значним (44%).

Обсяг міжнародних інвестицій знизився на 46% - до 61 млрд. дол., але, як і раніше, становить майже 60% від загального обсягу.

Реклама:

За даними звіту, до кінця 2008 року й протягом усього 2009 року, ймовірно, збережеться тиск на вартість об'єктів нерухомості. Інвестиційна активність, триватиме, але, швидше за все, вона не буде відображати відновлення попиту, а буде представлена змушеними продажами або покупками на привабливих умовах.

"Російський ринок інвестицій у нерухомість продовжує розвиток цього року. Загальний обсяг інвестицій за перші три квартали збільшився у 2,8 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року.

У Росії також відзначається посилення активності німецьких і арабських інвесторів. Особливий інтерес викликала офісна нерухомість, що цього року перехопила пальму першості у традиційного лідера - торгових центрів", - відзначає директор з Росії й СНД відділу економічних і стратегічних досліджень компанії Jones Lang LaSalle Володимир Пантюшин, який вважає, що ринок найближчим часом збереже позитивну динаміку.

"Незважаючи на те, що з'являється усе більше фондів, націлених на здобуття вигоди із сформованої ситуації, придбання будуть переважно провадитися за рахунок власних коштів", - прогнозує голова європейського відділу фінансових ринків і інвестицій компанії Jones Lang LaSalle Тоні Хоррелл.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: