"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американські банки заявили про нові "шалені" збитки

Четвер, 16 жовтня 2008, 16:54
 

Американський банк Citigroup, найбільший у світі за обсягами активів, оголосив про чисті збитки розміром 2,8 мільярди доларів за підсумками третього кварталу 2008 року.

Паралельно інвестбанк Meriill Lynch, що з наступного року перейде під контроль Bank of America, доповів про списання активів на 9,5 млрд. дол. і квартальних збитків в 5,15 мільярдів.

Втрати банків викликані кредитною кризою в США й триваючим знецінюванням активів, пов'язаних з американською іпотекою. Citigroup є збитковим вже чотири квартали поспіль, а Merrill - п'ять кварталів, повідомляє російське видання "Лента.Ru".

Разом з тим, втрати Citigroup виявилися трохи нижче за прогнози аналітиків, що пророкували 3,8 мільярдів чистих збитків. Рік назад Citi показав квартальний прибуток розміром 2,2 мільярди доларів.

Реклама:

За час кредитної кризи загальні втрати Citigroup склали 61 мільярд доларів, а Merrill - 52 мільярда. Обидва банки виявилися в числі найбільш постраждалих від потрясінь на фінансових ринках. Усього кредитні установи США і Європи списали в ході кризи активи на 640 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що уряд США вкладе гроші  в акції таких найбільших банків США як Bank of America Corp., Citigroup Inc., Bank of New York Mellon, Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, J.P. Morgan Chase & Co. і Wells Fargo & Co. для порятунку їх від наслідків фінансової кризи.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор міста Нью-Йорк Ендрю Куомо збирався пред'явити позов Citigroup Inc. через те, що фінансова установа вводила в оману своїх клієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: