На фондовому ринку України в дефолт не вірять

Четвер, 16 жовтня 2008, 14:50
 

У четвер, 16 жовтня, станом на 13:30, серед компаній, за цінними паперами яких було здійснено угоди, зафіксоване зниження котирувань.

UAI-50 у той же час (Український Зважений Індекс - FundMarket) показав падіння на 6,07%, досягши 28,00 пункту.

"Світова фінансова криза провокує серед українських інвесторів панічні настрої і сприяє зародженню все більш неймовірних чуток. На цій підставі, з'явилися розмови навіть про можливість швидкого дефолту в українській державі. Дійсно, ситуація в окремих секторах економіки виглядає критичною. Однак реальних причин для дефолту не було й немає", - вважає голова інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександр Спасиченко.

За його словами, перспективи України в очах середньостатистичного західного інвестора виглядають далекими від ідеальних, предає FundMarket.

Реклама:

Нагадаємо, що традиційна зупинка торгів на ПФТС сьогодні відбулася об 11:21. У зв'язку із зменшенням індексу в порівнянні з індексом попереднього торговельного дня більш ніж на 5% (станом на 11:19 падіння склало 5,71%). Торги було призупинено об 11:21 на 1 годину.

Перед цим ПФТС об 11:06 призупинила на 1 годину торги акціями "Мотор Січ" у зв'язку з відхиленням ціни на 18,06%, а об 11:14 призупинила на 1 годину торги акціями "Центренерго" у зв'язку з відхиленням ціни на 11,71%.

Напруга для більшості емітентів не спадає, котирування, як і раніше, лихоманить: ВАТ "Алчевський металургійний комбінат"  (- 10,60%), ВАТ "Єнакіївський металургійний завод" (- 10,00%), ВАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" (- 8,11%) угода пройшла поза спреда (нижче), ВАТ "Укрнафта" (ПФТС: UNAF) (- 4,08%), ВАТ "Укртелеком" (- 3,85%).

Подорожчали акції тільки двох емітентів: ВАТ "Полтаваобленерго" (+ 52,50%), ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" (+ 23,53%).

Лідер падіння - ВАТ "Кондратівський вогнетривкий завод" (- 92,06%).

Першість за обсягами утримує ВАТ "Запорізький абразивний комбінат" - 1,2 млн. грн.

Однією з головних причин падіння залишається зовнішній фактор, у середу він знову був із знаком "мінус". Американські фондові індекси в середу обвалилися на фоні ознак того, що американська економіка вже знаходиться в стані рецесії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!