"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Вінський підвищив збори в аеропортах

Четвер, 16 жовтня 2008, 13:19
 

Міністерство транспорту й зв'язку України збільшило розміри зборів за обслуговування повітряних судів у низці українських аеропортів.

Згідно з наказом Мінтрансзв'язку  збір за зліт-посадку повітряного судна (ПС) в аеропорті "Київ" (Жуляни) збільшується з 9,75 дол. у міжнародному сполученні до 14 дол. за 1 тонну максимальної злітної маси повітряного судна, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Розмір пасажирського збору в "Жулянах" виріс із 7,5 дол. до 15 дол. за людину для міжнародних рейсів, для пасажирів внутрішніх рейсів ставка залишається незмінною - 2,5 дол.

Розмір пасажирського збору в Миколаївському аеропорті підвищився із 7,5 дол. до 15 дол. за людину для міжнародних рейсів і з 2,5 дол. до 4,5 дол. - для внутрішніх.

Реклама:

Розмір пасажирського збору в Ужгородському аеропорті підвищився з 11 дол. до 14 дол за людину для міжнародних рейсів і з 2 дол.до 5 дол.- на внутрішні.

Крім того, відповідно до документу, збори для аеропортів, відкритих для міжнародних польотів, для яких не встановлені індивідуальні збори, за зліт і посадку ПС збільшені з 8,5 дол. до 12,06 дол. у міжнародному сполученні й з 2 дол. до 4,08 дол. - у внутрішньому.

Пасажирські збори для таких аеропортів підвищені з 2 дол. до 4 дол. - на внутрішні сполучення й з 9 дол. до 12,68 дол. - у міжнародному.

Збори для аеропортів, відкритих для внутрішньодержавних польотів, для яких не встановлені індивідуальні збори, за зліт і посадку ПС підвищилися з 8 грн. до 19,75 грн.

Пасажирські збори для таких аеропортів підвищився з 8 грн. до 19,36 грн.

Крім того, передбачене підвищення збору за авіаційну безпеку й наднормативну стоянку повітряного судна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: